Ситник попросив Раду дати дозвіл НАБУ на прослуховування українців

Читать на русском
Директор НАБУ Артем Ситник звернувся до Ради із закликом підтримати законодавчу ініціативу, яка дозволить його відомству автономне прослуховування.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник звернувся до Верховної Ради із закликом підтримати законодавчу ініціативу, яка дозволить його відомству автономне прослуховування.

Про це він заявив під час парламентських слухань на тему «Стан реалізації основ антикорупційної політики в Україні», повідомляє «Слово і Діло».

«Дуже важливо надати Національному антикорупційному бюро можливість автономного зняття інформації з каналів зв'язку», – заявив Ситник, наводячи приклад польської практики в правоохоронних органах.

У НАБУ відзвітували про результати роботи з початку року. ІнфографікаСтаном на 17 травня Національне антикорупційне бюро зареєструвало 151 кримінальне провадження та склало 32 повідомлення про підозру щодо 15 чиновників.

Він також звернувся до народних депутатів і попросив підтримати відповідну законодавчу ініціативу, якщо вона потрапить до Верховної Ради. Ситник додав, що не бачить жодної небезпеки в прослуховуванні українців.

Нагадаємо, раніше директор Антикорупційного бюро повідомив, що працівники відомства затримали заступника керівника прокуратури Київської області за фактом розкрадання 30 тисяч тонн цукру з Аграрного фонду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: