Гройсман назвав основні пріоритети уряду на цей рік

Читать на русском
Кабмін також відмовиться від невластивих йому функцій уряду й передасть на нижчий рівень не менше 30 відсотків повноважень щодо ухвалення рішень.

Основним пріоритетним завданням на цей рік Гройсман назвав досягнення та утримання макроекономічної стабільності.

Про це він розповів на засіданні Кабінету міністрів у четвер, 19 травня, повідомляє «Слово і Діло».

«Перше – це макроекономічна стабілізація. Неможливо розвивати країну, коли ми маємо нестабільну банківську систему, незрозумілі інфляційні процеси», – додав він.

Прем'єр підкреслив, що робота над складанням плану дій уряду почалася ще з 14 квітня та проводилася протягом минулого місяця. Остаточне затвердження плану відбудеться 26 травня.

«Корупційна загроза є не менш важливою, ніж загроза, яка надходить від нашого північного сусіда... Наступна позиція – це створення умов для бізнесу. Ми маємо створити такі умови, щоб бізнес міг розвиватися», – додав Гройсман.

Кабмін також відмовиться від невластивих йому функцій уряду. «Кабмін передасть на низькій рівень не менше 30% повноважень щодо ухвалення рішень», – анонсував прем'єр.

Водночас кількість держслужбовців становитиме близько 250 тис. осіб. «До 40% з них отримують мінімальну заробітну плату», – підкреслив Гройсман.

Як повідомлялося раніше, Гройсман поставив завдання припинити діяльність 16 органів контролю до 1 липня.

Що обіцяють міністри Кабміну Гройсмана?Слово і Діло проаналізувало виконання міністрами нинішнього Кабінету міністрів України своїх обіцянок за тиждень.

Нагадаємо, що з 1 травня вступає в дію закон про державну службу. Як очікується, він призведе до якісних змін у сфері державного управління.

«Слово і Діло» зафіксувало 291 обіцянку Володимира Гройсмана, з яких він виконав 183, а провалив – 78. Коефіцієнт ефективності прем'єр-міністра – 63%, що є високим показником для українських політиків. Із повним переліком обіцянок Гройсмана можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: