У Генштабі оцінили можливість наступу бойовиків

Читать на русском
Часта зміна місця локації окупаційних військ пов'язана з великим відрізком державного кордону, який не контролюють українські військові.
Головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко

Незважаючи на постійне переміщення окупаційних військ на непідконтрольній території Донбасу, передумов для масштабного наступу немає.

Про це заявив у Брюсселі начальник Генерального штабу, головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«На сьогоднішній день не спостерігається створення якихось потужних ударних угруповань на якихось окремих напрямках», – зазначив генерал армії.

За його словами, часта зміна місця локації окупаційних військ пов'язана з великим відрізком державного кордону, який не контролюють українські військові.

«Допуск місії ОБСЄ на сьогодні російською стороною та відповідними незаконними формуваннями бойкотується. Тому можливість перекидання техніки, озброєння та особового складу є реальною», – пояснив Муженко.

Члени НАТО готові посилити підтримку ЗСУ – МуженкоНачальник Генштабу ЗСУ заявив, що країни-члени НАТО готові надати більшу кількість радників, консультантів та інструкторів для підготовки наших військовослужбовців.

Начальник Генерального штабу наголосив, що в обговореннях ситуації в Україні розглядалося широке коло питань і більш широкий спектр військових загроз щодо України.

Раніше повідомлялося, що на Донбасі сконцентровано близько 7 тис. кадрових військових із Росії.

Як стало відомо, з початку 2016 року на Донбасі зафіксовано більш ніж 6100 випадків порушення режиму тиші.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: