Геращенко розповіла про прогрес у звільненні українців із російських тюрем

Читать на русском
Переговори щодо звільнення ув’язнених у Росії українців Афанасьєва та Солошенка принесли позитивний результат.
Ірина Геращенко

Віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, яка також є представником України на переговорах у Мінську, заявила, що найближчим часом слід чекати добрих новин щодо ув’язнених у Росії Григорія Афанасьєва та Юрія Солошенка.

Про це нардеп написала в своєму Facebook, інформує «Слово і Діло».

Попри відсутність прогресу в переговорах щодо обміну полоненими з представниками окупованих районів Донецької та Луганської областей, є позитивні зрушення в переговорах щодо видачі Україні деяких відомих в’язнів, утримуваних на території РФ, наголосила вона.

Росіяни вивезли з Криму та Донбасу більше тисячі українських в’язнів – правозахисницяПонад тисяча в’язнів тюрем на Донбасі та в Криму опинилися на території Російської Федерації, багато з них хочуть відбувати покарання в Україні.

«Президент України тримає питання звільнення українців на особистому контролі й ми маємо чіткі директиви докласти всіх зусиль задля їх якнайшвидшого звільнення. Тут завдяки в тому числі роботі українськоі делегації в гуманітарній підгрупі є певні позитивні сигнали. В. Медведчук розповів про зусилля українськоі сторони, сподіваємося, невдовзі матимемо позитивні новини щодо долі Г. Афанасьєва та Ю. Солошенка», – поінформувала Геращенко.

Нагадаємо, сьогодні сестра Надії Савченко Віра повідомила, посилаючись на адвокатів, про те, що Олегу Сенцову запропонували заповнити документи для екстрадиції.

Тим часом у Мін’юсті РФ підтвердили отримання від української сторони документів для видачі Україні Надії Савченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: