Уряд ліквідував Пенітенціарну службу

Читать на русском
Кабінет міністрів ухвалив рішення про ліквідацію Державної пенітенціарної служби та передачу її повноважень Міністерству юстиції.
Павло Петренко

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про ліквідацію Державної пенітенціарної служби України та передачу її повноважень Міністерству юстиції.

Постанову про оптимізацію діяльності центральних органів влади системи юстиції та постанову про ліквідацію територіальних органів – управлінь Державної пенітенціарної служби – члени Кабміну підтримали одноголосно, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Якщо ми зробимо цю реформу спільно з реформою судової та правоохоронної систем, тоді зможемо точно сказати: ми змінили цю країну. Й головною в ній буде проста людина. І гідність людини ніхто не порушуватиме», – прокоментував рішення уряду очільник Мінюсту Павло Петренко.

Заступниця Петренка Наталія Севостьянова зазначила, що стандарти системи відбування покарань в Україні не змінювалися вже 75 років. «Більшість установ – навіть не радянські, вони царських часів. Понад 150 років установам, де нині наші ув'язнені відбувають покарання. Це найбільша спадщина Радянського Союзу, яка залишилася нам як незалежній країні», – наголосила вона.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Павло Петренко пообіцяв, що систему відбування покарань чекають докорінні зміни.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: