Фармацевти обговорили з Гройсманом зниження цін на ліки

Читать на русском
Фармацевти також наголосили на необхідності затвердження ліцензійних умов здійснення господарської діяльності з виробництва лікарських засобів.

Керівники провідних фармацевтичних підприємств України провели зустріч із прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, на якій обговорили низку механізмів для зниження цін на медикаменти.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Асоціацію «Виробники ліків України».

Як повідомляється, фармацевти запропонували механізм швидкого затвердження протоколів лікування. Це дозволить найближчим часом з'ясувати реальну вартість лікування за всіма нозологіями та в подальшому призведе до зниження цін на медичні препарати для пацієнтів.

Виробники медикаментів також запропонували запровадити референтні ціни на медпрепарати.

Гройсман обіцяє знизити ціни на медикаментиСказано 22 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

В ході зустрічі представники фармацевтичної галузі звернули увагу прем'єр-міністра України на необхідність проведення публічного конкурсу на посаду голови Державної служби лікарських засобів за новою процедурою, передбаченою нещодавно ухваленим законом «Про державну службу».

Фармацевти також наголосили на необхідності затвердження ліцензійних умов здійснення господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами та попросили підтримки з боку уряду в ухваленні нового закону «Про лікарські засоби» замість чинного, який був затверджений ще в 1995 році.

Нагадаємо, Володимир Гройсман заявив, що українські чиновники штучно створили завищені ціни на всі ліки в Україні.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів України в квітні ухвалив постанову про дерегуляцію та демонополізацію фармацевтичного ринку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: