Україні недостатньо власної зброї для протистояння агресії – Турчинов

Читать на русском
Секретар РНБО Олександр Турчинов зустрівся з очільником Департаменту державної безпеки Литви.
Яунішкіс і Турчинов

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов зустрівся з керівником Департаменту державної безпеки Литви Дарюсом Яунішкісом.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляється на персональному сайті Турчинова.

Під час зустрічі сторони обговорили питання безпеки в регіоні й акцентували на поглибленні співпраці у сфері безпеки та оборони, зокрема між розвідувальними і контррозвідувальними відомствами.

Турчинов заявив, що Україна вже більше двох років протистоїть військовій агресії з боку Росії, «а питання військово-технічного співробітництва з нашими західними партнерами, зокрема в питаннях надання летальної зброї, досі не вирішуються».

Турчинов нагадав Європі, що агресора замирити неможливоСекретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов нагадав «цивілізованому світу» пам'ятати, що агресора неможливо заспокоїти.

«Сьогодні всі поставки летальної зброї забезпечує український оборонпром, але для ефективної протидії агресору цього недостатньо», – сказав секретар РНБО та додав, що сильна, озброєна сучасною зброєю українська армія є важливим фактором безпеки й миру в Європі.

Яунішкіс наголосив на необхідності та перспективності двосторонньої співпраці, зокрема в секторі безпеки та оборони. «Наші країни рухаються в одному напрямку, ми готові підтримувати Україну всіма доступними засобами й у подальшому», – сказав представник Литви.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що сьогоднішня політика Росії схожа на тоталітарний Радянський Союз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: