Експерт пояснив, чому «БПП» зробив ставку на Гриніва замість Кононенка

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Більш важливим є той факт, що якщо не вдасться утримати той рівень, який є зараз, і ситуація в країні буде погіршуватисяся, для «БПП» як правлячої фракції це буде загрозою.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, аналізуючи інформацію про те, що новим головою фракції «БПП» став Ігор Гринів.

«Логічно, що фігура Кононенка викликає у багатьох відторгнення, й будь-які ходи з його участю могли б сприйматися негативно. Відповідно, був обраний такий компромісний варіант – Ігор Гринів», – констатував Дяденко.

Крім того, на думку експерта, не варто вважати, що «БПП» може опинитися на межі якогось внутрішнього конфлікту, розколу.

Експерт розповів, що зробила влада, щоб про справу проти Кононенка забулиЕксперт проаналізував конфліктну ситуацію, яка виникла між Національним антикорупційним бюро та Андрієм Пасішником.

«Звичайно, конкуренція всередині фракції може розвиватися, окремі депутати або групи можуть ініціювати свої політичні проекти, але це не буде всередині «БПП». Зараз у самій партії боротьби між тими, хто претендує на лідерство, немає», – пояснює він.

Водночас політичний експерт Анна Малкіна дотримується протилежної думки та вважає, що всередині «БПП» змінюються зараз угруповання, в яких є ідеологічні розбіжності та конкуруючі інтереси в економічних питаннях, тому взагалі може виникнути питання про розпад фракції.

Додамо, що сам новообраний голова фракції «БПП» Ігор Гринів сумнівається в тому, що зможе бути досить ефективним на цій посаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: