Нардепи не змогли ухвалити закон про «злодіїв у законі»

Читать на русском
Народним депутатам України не вистачило голосів для ухвалення закону про введення до Кримінального кодексу поняття злодій у законі.

Верховна рада України не змогла ухвалити законопроект №1188 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності для «злодіїв у законі» та за злочини, скоєні злочинними угрупованнями.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Один з авторів законопроекту Антон Геращенко заявив, що така законодавча норма є в Грузії.

ВР продовжує відпускати злочинців на волю: «закон Савченко» амністував тисячі ув’язненихЗа даними ГПУ, за останні 6 місяців під дію закону Савченко потрапили 40 тисяч засуджених, у тому числі за тяжкі та насильницькі злочини.

За словами нардепа, завдяки тому, що команда Саакашвілі в 2004 році ухвалила такий закон, організована злочинність у країні була практично викоренена. Водночас, зазначив Геращенко, «злодії в законі» з Грузії втекли в Україну, де безкарно керують криміналітетом.

За ухвалення даного закону проголосували всього 178 народних депутатів.

Колишній прес-аташе посольства Грузії в Україні Бачо Корчілава прокоментував провал голосування. За його словами, багато хто у Верховній Раді зараз живе «за поняттями», а не за законом.   «У Грузії колись давно ситуація дійшла до абсурду, коли на засіданні уряду часів Шеварнадзе посварилися два міністри й після засідання поїхали до «злодіїв у законі» розбиратися, хто правий, а хто винен. Мабуть, у нас багато депутатів живуть так само, як ті двоє міністрів», – додав Корчілава.

Нагадаємо, цей законопроект був зареєстрований у Верховній Раді ще 2 грудня 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: