Семерак озвучив своє бачення реформ надрокористування

Читать на русском
В рамках децентралізації право ухвалення рішення про видачу спецдозволу на видобуток торфу або піску слід передати місцевим органам самоврядування.
Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак хоче відкрити реєстр виданих спеціальних дозволів із надрокористування, а також викласти у відкритий доступ геологічну інформацію.

Про це Остап Семерак написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Для інвесторів хочу підкреслити, що ми вже працюємо над тим, щоб відкрити реєстр виданих спецдозволів і геологічну інформацію», – написав Семерак.

Міністр вважає, що в рамках децентралізації право ухвалення рішення про видачу спецдозволу на видобуток торфу або піску слід передати місцевим органам самоврядування.

За його словами, впровадження прозорих, зрозумілих і незмінних правил надання надр у користування мають стати пріоритетом у реформуванні галузі. «Це питання має бути вирішене раз і назавжди, а корупція має бути знищена», – додав він.

Щоб викорінити корупцію у сфері користування надрами Семерак запропонував створення спільних груп за участю бізнес-омбудсмена та бізнес-асоціацій для розгляду скарг у сфері природокористування.

Остап Семерак підкреслив, що потенціал вітчизняних надр оцінюється від $3 до $8 трлн. «Зараз найбільш затратні процедури в надрокористуванні, наприклад, розвідка, проводяться за державний рахунок. А ось ліцензії на користування надрами видаються справно. Лише невідомо, за яким принципом», – нарікає міністр екології.

Нагадаємо, що на початку травня цього року Остап Семерак доручив керівникам національних природних парків у межах українських Карпат розробити план розширення меж природно-заповідних територій.

Від депутата до міністра: як виконують свої обіцянки Кубів, Насалик, Кутовий і Семерак?Як виконують свої обіцянки новоспечені міністри-колишні нардепи Кубів, Насалик, Кутовий і Семерак?

Він також доручив звільнити керівника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області через незаконну вирубку лісу природно-заповідного фонду країни.

«Слово і Діло» зафіксувало всього 46 обіцянок Остапа Семерака, з яких він виконав 30. Коефіцієнт його ефективності – 65%. Із повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: