Порошенко нагородив Джамалу за перемогу на «Євробаченні»

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко нагородив співачку Джамалу званням Народного артиста України за перемогу на Євробаченні.
Порошенко і Джамала

Президент України Петро Порошенко нагородив співачку Джамалу званням Народного артиста України за перемогу на «Євробаченні».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

За словами Президента, перемога Джамали наразі має надзвичайне значення як для українського народу в цілому, так і для кримських татар зокрема.

«Путін всі ручки повідривав»: українці продовжують святкувати перемогу ДжамалиСлово і Діло відстежило реакцію українців і світової громадськості на перемогу Джамали на Євробаченні 2016

«Фактично на підтримку України піднявся весь світ і сьогодні приємно, що це не просто підтримка абстрактної України, а підтримка України та Криму, кримських татар. Твоя пісня, яка розповідає про історію твоєї бабусі, її маленьку дочку, історію твого народу – це все так чіпляє за серце, що ти просто не можеш не підтримати, не проголосувати, не стати учасником великого процесу звільнення Криму», – сказав Президент.

Порошенко також висловив переконання, що все це сприятиме більш швидкому поверненню українського суверенітету на півострів. «Можу сказати, що ти зробила величезний внесок у те, щоб зараз питання Криму було знову на перших шпальтах», – зазначив Порошенко.

Також Президент заявив, що доручив Міністерству закордонних справ поставити перед ЮНІСЕФ питання про присвоєння Сусані Джамаладіновій почесного звання Посла доброї волі ЮНІСЕФ.

Нагадаємо, вчора міністр культури Євген Нищук заявив, що відомство готує Джамалі документи на отримання звання Народної артистки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: