Державіаслужба скасувала низку обмежень для авіаперевізників

Читать на русском
Державна авіаційна служба спростила порядок видачі та анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній.

З 17 травня набувають чинності оновлені правила надання та анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній, що скасовують низку обмежень, що діяли раніше.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

По-перше, нові правила скасовують норму про перевірку переважного володіння (більше 50% статутного капіталу) авіаперевізника при отриманні прав на експлуатацію повітряної лінії, адже під час отримання ліцензії перевізник і так проходить цю перевірку.

По-друге, з правил усунена скандальна норма про необхідність виконання регулярних рейсів у межах України протягом 12 місяців, яка, по суті, монополізувала ринок авіаційних перевезень. Раніше, щоб отримати перспективний напрямок для авіаперевезень, компанії необхідно було протягом року виконувати рейси всередині країни.

У Мінінфраструктури пояснили, чому авіакомпанії зі США досі не працюють в УкраїніЗаступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян розповів про успіхи Міністерства у сфері авіації.

Серед нових умов – стовідсоткова сплата державних зборів, передбачених Повітряним кодексом України.

«Зміни, внесені сьогодні, усувають штучні бар'єри та створюють рівні умови для всіх гравців ринку. Наступним кроком стане ґрунтовний перегляд порядку надання прав на експлуатацію повітряних ліній у рамках робочої групи із залученням експертів ринку», – прокоментував ситуацію голова Державіаслужби Олександр Більчук.

Нагадаємо, раніше народний депутат Ганна Гопко пообіцяла ініціювати зміни до законодавства, спрямовані на здешевлення пасажирських авіаперевезень територією України.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: