У Мін'юсті вимагають від Луценка звільнити 400 прокурорів

Читать на русском
Петренко вважає, що новий генпрокурор зможе реформувати прокуратуру, оскільки сам не із системи й пройшов всі політичні переслідування.
Міністр юстиції Павло Петренко

Міністр юстиції Павло Петренко закликав генерального прокурора Юрія Луценка звільнити близько 400 працівників органів прокуратури в рамках люстрації правоохоронних органів.

Про це Петренко заявив журналістам, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Я розраховував на те, що генпрокурор виконає своє зобов'язання, свою обіцянку, – він завершить люстрацію та звільнить тих осіб, які потрапляють під люстрацію, а це близько 400 осіб, які були визначені Мін'юстом», – заявив Петренко.

Петренко вважає, що новий генпрокурор зможе реформувати прокуратуру, оскільки сам не із системи й «пройшов усі політичні переслідування».

Раніше стало відомо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура перевірить на предмет незаконного збагачення суддів, які пройшли переатестацію.

Люстрація в Україні: чому не діє закон «Про очищення влади»?«Слово і Діло» назвало основні причини того, чому в Україні за фактом не працює закон про люстрацію, врахувавши критику та пропозиції експертів.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура не планує вносити до парламенту подання про притягнення будь-яких народних депутатів до кримінальної відповідальності.

Відзначимо, що Павло Петренко дав 96 обіцянок, з яких виконав 59. Коефіцієнт ефективності політика досить високий – 61%. З повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: