Южаніна анонсувала зміни в антиофшорному законодавстві

Читать на русском
При розробці законопроектів були проведені два повноцінних засідання за участю близько 60 експертів, представників асоціацій і бізнесу.
Ніна Южаніна

У п'ятницю, 20 травня, робоча група з питань підготовки антиофшорного законодавства надасть народним депутатам напрацьовані тексти законопроектів щодо виключення розмивання податкової бази в Україні.

Про це заявила голова робочої групи з питань підготовки антиофшорного законодавства, народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Ніна Южаніна, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми вже обговорили законопроект, що стосується одноразового декларування, про внесення змін до законодавства щодо валютної лібералізації в цій частині. Вважаю, що тексти цих законопроектів будуть остаточно узгоджені на засіданні робочої групи в п'ятницю», – повідомила Ніна Южаніна.

За її словами, при розробці законопроектів були проведені два повноцінних засідання за участю близько 60 експертів, представників асоціацій і бізнесу.

Вона також оголосила концепцію та графік підготовки законодавства щодо запобігання розмивання податкової бази.

Раніше Южаніна повідомляла, що найближчим часом запрацює законодавство щодо деоффшорізаціі, але для цього Верховна Рада ще має розробити якісний закон, який дозволить оподатковувати всі доходи в Україні.

Порошенко підписав указ про деофшоризаціюГлава держави Петро Порошенко підписав указ, яким буде створена деофшоризаційна робоча група на чолі з Южаніною.

Як повідомлялося раніше, фракція «Блоку Петра Порошенка» підтримає створення тимчасової слідчої комісії з питань офшорів, але за умови розслідування нею всіх випадків використання офшорів за 25 років.

«Слово і Діло» зафіксувало всього 7 обіцянок Ніни Южаніної, з яких вона виконала лише 1. У зв'язку з тим, що інші 6 обіцянок перебувають у процесі виконання, говорити про ефективність політика поки передчасно. З повним переліком обіцянок Южаніної можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: