Як дотримує слова новий глава фракції «БПП» Ігор Гринів

Читать на русском
Слово і Діло вирішило дослідити відповідальність нового голови найбільшої фракції українського парламенту – Ігоря Гриніва.
Ігор ГринівФото: LB.ua

Сьогодні фракція «Блоку Петра Порошенка» визначилася з новим керівником: на зміну Юрію Луценку, який тепер очолює ГПУ, прийшов нардеп Ігор Гринів.

«Слово і Діло» вирішило нагадати, чим відомий цей політик, та як він виконує власні обіцянки.

Розпочинав свою політичну кар’єру Гринів із посади секретаря Львівського міського комітету комсомолу, який він обіймав у 1989-1990 роках. Пізніше політик встиг побути депутатом п’яти скликань Верховної Ради (у тому числі першого), заступником керівника центрального офісу партії «Наша Україна» та першим заступником керівника виборчого штабу кандидата в президенти Віктора Ющенка.

У червні 2014 року офіційно влився до команди чинного Президента Петра Порошенка, ставши його радником, а з кінця березня по кінець жовтня того ж року працював заступником голови Адміністрації Президента, поки не був обраний депутатом Верховної Ради VIII скликання.

Гриніва не можна назвати надто публічною персоною, оскільки за весь час його роботи на високих державних посадах «Слово і Діло» зареєструвало лише 6 його обіцянок, з яких він наразі виконав тільки одну – про створення суспільного телебачення (заради справедливості варто зазначити, що участь самого Гриніва в цьому процесі обмежилася голосуванням за відповідний законопроект).

Решта обіцянок, серед яких такі, як публічний контроль призначень і діяльності суддів, передача обласної влади виконкомам облрад, обрання парламенту за відкритими списками та антикорупційна люстрація судових, правоохоронних і податкових органів, досі чекають на виконання.

Оскільки з обранням на посаду голови фракції на Ігоря Гриніва лягає іще більша відповідальність, «Слово і Діло» зобов’язуються й надалі інформувати про те, як дотримується слова цей народний депутат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: