Тука пояснив, чому дозволив чиновникам відвідувати окуповані території

Читать на русском

Георгій Тука не планував скасовувати своє розпорядження про заборону держслужбовцям відвідувати непідконтрольні українській владі території Донбасу.
Георгій Тука

Колишній керівник Луганської ВЦА Георгій Тука пояснив, чому скасував своє розпорядження про заборону працівникам адміністрації їздити на окуповані території Донбасу.

У коментарі журналісту «Слова і Діла» Тука заявив, що документ йому підсунули на підпис чиновники, які були проти відповідної ініціативи.

Екс-глава Луганської області спочатку заявив, що нічого не підписував, а заборона на відвідування чиновниками окупованих територій досі діє. Але наш журналіст зазначив, що в розпорядженні про скасування заборони, розміщеному на сайті Луганської ВЦА, стоїть підпис саме Туки.

«Дуже схоже на те, що підсунули. Хтось із місцевих. У ВЦА дуже багато переселенців, які постійно їздять туди-сюди. Їм, звичайно ж, дуже не подобалась така моя ідея», – заявив чиновник, додавши, що зараз «залишки» його команди в адміністрації намагаються розібратися в ситуації.

Тука також повідомив, що планує звернутися до НАБУ з проханням перевірити, хто і як підготував йому це розпорядження. Відповідаючи на питання, як так вийшло, Тука заявив, що схожі ситуації не поодинокі.

«Підсовують елементарно – фізично неможливо вичитати всі документи, які пачками несуть на підпис. І це знають всі. Всі без винятку! І ніхто нічого не робить», – резюмував чиновник.

Нагадаємо, 10 березня Тука підписав розпорядження №109, яким заборонив держслужбовцям відвідувати територію, підконтрольну бойовикам. Але вже 24 березня він його скасував.

За свою політичну кар'єру Георгій Тука дав 12 обіцянок. Більшість із них (8) він виконав, ще 3 – провалив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: