Росія змушує кримських татар залишити півострів – Джемілєв

Читать на русском
Народний депутат України та лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що
Російська Федерація має намір очистити Крим від кримських татар.
Мустафа Джемілєв

Мустафа Джемілєв, народний депутат України й лідер кримськотатарського народу заявив, що Російська Федерація має намір очистити Крим від татар.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

«Єдина мета – залякати, змусити людей мовчати. Є ще друга мета – змусити кримських татар залишити Крим. Вони так само, як і в сталінські часи, хочуть бачити етнічно такий чистий російський Крим», – заявив Джемілєв.

Сьогодні відбудеться «суд» над затриманими в Бахчисараї кримськими татарамиСегодня, 13 травня, в Київському «суді» Сімферополя об 11:00 пройде засідання над затриманими вчора в Бахчисараї кримськими татарами.

Він також прокоментував порушення кримінальної справи російською ФСБ щодо Ільмі Умерова, заступника голови кримського Меджлісу. «У окупантів такий страх перед кримськими татарами, що вони не зважають на жодні норми та закони. Звинувачення Ільмі Умерова в тому, що він закликав до посягання на територіальну цілісність Російської Федерації – це абсурд. Він просто казав свою точку зору як громадянин України, так і як син свого народу. А наш народ повністю не визнав цю окупацію», – сказав Джемілєв.

Нагадаємо, російські силовики продовжують проводити обшуки кримських татар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: