Гройсман ще не знає, де взяти гроші на зарплати чиновникам

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що до формування ринкової зарплатні держслужбовців мають бути залучені міжнародні донори.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що до формування ринкової зарплатні держслужбовців мають бути залучені міжнародні донори.

Про це він розповів у інтерв'ю «Українській правді», повідомляє «Слово і Діло».

«У нас є попередня домовленість із нашими міжнародними партнерами про те, що ми зможемо створити прозорий фонд, з якого будемо доплачувати держслужбовцям. Тому що в Бюджету не дуже вже й великі можливості», – зазначив Гройсман.

За його словами, фінансування зарплатні держслужбовців має бути комбінованим із залученням міжнародний донорів та інших організацій, але чіткого механізму доплати він не знає. Гройсман додав, що українській уряд може дійти згоди з міжнародними партнерами, якщо умовою буде збільшення якості чиновників.

На одну зарплату: як змінилися доходи міністрів порівняно з 2014 роком«Слово і Діло» вирішило з'ясувати, скільки заробили члени Кабінету міністрів та їхні родини за 2015 рік.

«Моя філософія така: ми повинні мати професійну армію чиновників, але вона повинна бути оптимальною - меншою, але кращою. Вони повинні мати чіткі функції та повноваження. По суті, чиновники повинні створювати умови, щоб країна ставала багатшою. Виходячи з цього, їм потрібно платити. Якщо ти їм не заплатиш, то кожен матиме якесь своє діло», – заявив прем'єр.

Нагадаємо, що таку ж ідею раніше вже озвучував заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків, але далі слів не пішло, тому що український уряд не зміг домовитися з міжнародними донорами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: