НБУ просить Раду ухвалити закон, що знижує вартість кредитів

Читать на русском
Ухвалення цього закону також дозволить Україні виконати свої зобов'язання щодо меморандуму про економічну та фінансову політику з МВФ.

Національний банк України звернувся до Верховної Ради з проханням ухвалити законопроект, спрямований на зниження вартості кредитів.

Йдеться про законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання кредитування в Україні» №4529, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

«Ухвалення цього закону є необхідним для подальшої реалізації завдань Комплексної програми розвитку фінансового сектора України до 2020 року», – йдеться в повідомленні НБУ.

Зокрема, ухвалення законопроекту №4529 дозволить знизити ризики для банківських установ при кредитуванні, сприятиме відновленню кредитування, знизить вартість кредитів і, відповідно, полегшить доступ до користування банківськими продуктами.

«Ухвалення законопроекту дозволить Україні виконати свої зобов'язання за меморандумом про економічну та фінансову політику з МВФ, до яких у якості структурного маяка належить питання захисту прав кредиторів», – підкреслюють у НБУ.

Як повідомляється, законопроект №4529 вже зареєстрований і перебуває на розгляді Верховної Ради України.

Девальвація гривні збалансувала економіку України – ПинзеникСтрімка девальвація гривні пов'язана з відсутністю золотовалютних резервів (ЗВР) і небажанням продовжувати кредитування України у закордонних кредиторів. Проте саме девальвація змогла усунути перекоси в економіці країни.

Нагадаємо, що, на думку голови правління «Ощадбанку», державні банки зіграли ключову роль у збереженні української банківської системи під час кризи та продовжили кредитування в настільки складні для банків часи.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект «Про фінансову реструктуризацію», згідно з яким передбачена реструктуризація та часткове списання боргів підприємств, які постраждали в результаті кризи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: