Закриття «Миротворця»: експерт дав оцінку скандальній ситуації

Читать на русском
Олександр Піддубниймедіаексперт

Немає нічого страшного в інформації, яку журналісти подавали для так званої акредитації в «ЛНР/ДНР», й питання не в тому, щоб побачити, хто співпрацює таким чином із ворогом.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів медіаконсультант Олександр Піддубний, аналізуючи інформацію про те, що проект «Миротворець», який опублікував персональні дані журналістів, акредитованих у так званих «ДНР/ЛНР», оголосив про своє закриття.

«Питання в тому, що потрібно розділити журналістську складову та державницьку», – пояснює Піддубний.

Як зазначив він, журналістика – це бізнес та спосіб заробітку для журналіста, й абсолютно нормально, коли він хоче потрапити кудись, отримати інформацію й таким чином заробити кошти.

«З точки зору держави, це неприпустимо. Держава, яка піклується про свою інформаційну безпеку, воює проти агресора, не може допустити, щоб журналісти їхали до терористів та вільно отримували акредитацію. Держапарат має скласти список та поставити крапку в таких спробах», – вважає експерт.

Щодо самого закриття сайту, то, на його переконання, це насправді негативний сигнал, який зіграє на руку агресору.

«Проблема ще й у тому, що в нас не має поняття конфіденційної інформації. Тобто ПІБ, телефон, редакція журналіста не є конфіденційними даними. З точки зору європейського права, є питання, тому що там навіть перелік електронних адрес вже є конфіденційною інформацією», – пояснив Піддубний.

Підсумовуючи, він наголосив, що закриття «Миротворця» зараз використають РФ та терористи.

Додамо, що, за словами Дмитра Тимчука, переслідування «Миротворця» — це нищівний удар по національній безпеці України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: