«Мінстець» проти «Миротворця»: соцмережі відреагували на закриття відомого ресурсу

Читать на русском

Політики, експерти та блогери прокоментували заяву працівників проекту Миротворець про його закриття

Після скандалу, який викликала публікація центром «Миротворець» списку журналістів, акредитованих так званими «ДНР» і «ЛНР», працівники проекту прийняли рішення про закриття ресурсу. Головним джерелом тиску на сайт хакери назвали заступника міністра інформаційної політики України Тетяну Попову. Закриття сайту «Миротворець», який протягом майже всього часу конфлікту на Донбасі займався пошуком та ідентифікацією сепаратистів і російських військових, викликало бурхливу реакцію в соціальних мережах серед політиків, експертів та блогерів.

Сама Тетяна Попова на своїй сторінці в Facebook висловилася проти закриття сайту. «Я проти закриття проекту «Миротворець». Завжди до ситуації зі списком журналістів вважала його корисним та ефективним для України. Єдине, що я в них просила останні 3 дні, – прибрати списки журналістів. Тому що це шкодить інтересам України», – пише Попова.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк назвав закриття сайту великою втратою в боротьбі з агресором. У себе на сторінці він написав: «На жаль, «Миротворець» припиняє роботу. Це реальна втрата в інформаційній війні з російським агресором. Щира подяка всім причетним до створення та організації роботи сайту патріотів «Миротворець» за важку та кропітку роботу щодо захисту національних інтересів держави в боротьбі проти російсько-терористичної орди».

Блогер і громадський діяч Олександр Нойнець висловив надію на те, що заявою про закриття проекту працівники «Миротворця» просто нагнітають ситуацію для залучення уваги громадськості.

Відомий політтехнолог Тарас Березовець також назвав закриття сайту серйозною втратою: «Вважаю великою втратою закриття сайту «Миротворець», який зібрав величезну доказову базу щодо зрадників, сепаратистів і терористів всіх мастей. На жаль, скандал показав, як мало людей готові боротися з реальними загрозами національній безпеці країни. Вузьке коло професіоналів, тим згуртованішими вони будуть у результаті розв'язаної цькування. Святе місце порожнім не буває, робота буде продовжена».

Журналіст і засновник ресурсу InformNapalm Роман Бурко висловив побоювання з приводу інших волонтерських ініціатив. «Скоро багато волонтерських ініціатив, які заважають просувати політику «у нас не війна, у нас АТО», будуть в опалі. «Миротворець» зробив незрівнянно більше для перемоги, ніж Мінстець і ціла шобла толерантних до агресора медіа. Мені дуже шкода, що ресурс закривають. Якщо на чашу терезів покласти його успіхи та недоліки, то чаша успіхів набагато переважить усі помилки», – зазначив Роман.

А журналіст Сергій Іванов поскаржився на те, що в держави та журналістів виявилося більше претензій до сайту «Миротворець», ніж до ресурсів колишніх «регіоналів», які й до цього часу продовжують працювати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: