Нардеп розповів, чому ідея зі штрафами за прогули не працюватиме

Читать на русском
Нардеп Борислав Береза заявив, що ідея зі штрафами за прогули прив'язана до електронної реєстрації, яка завжди показує 300 парламентарів у Раді.

Позафракційний народний депутат Борислав Береза заявив, що ідея зі штрафами за прогули прив'язана до електронної реєстрації, яка завжди показує 300 парламентів у Верховній Раді.

Про це він написав у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Спікер ВР запропонував штрафувати тих, хто відсутній у залі. А як він буде вирішувати, хто відсутній, а хто був? Керівництво ВР хоче робити це згідно з електронною реєстрацією. Але, як ми бачимо, згідно з електронною реєстрацією, депутати всі в залі. А ось згідно з письмовою реєстрацією, більшість із них відсутні», – зауважив Береза.

За його словами, у всіх парламентських фракціях і депутатських групах є «людина-картбой», яка замість нардепів виконує процес електронної реєстрації за допомоги його картки.

«Якщо ж депутат затримався й не встиг о 10:00 вставити свою картку в слот для реєстрації то йому зараховують прогул. Він може голосувати в той день і його голос буде зарахований, але згідно з електронною реєстрацією, він прогульник», – додав політик.

«Народні прогульники»: список тих, хто саботував засідання комітету з «безвізових законів»«Слово і Діло» вирішило показати список «народних прогульників» – депутатів, які проігнорували засідання двох комітетів, на яких повинні були розглядатися «безвізові закони».

Він також повідомив, що в разі офіційного відрядження електронна реєстрація вважає й це за прогул. На переконання Берези, єдиним рішенням цієї проблеми є письмова реєстрація, тому що для цього процесу потрібен підпис та присутність депутата.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що за прогули нардепами парламентських засідань їх штрафуватимуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: