У «Нафтогазі» назвали єдиний спосіб звільнення Марка Роллінза

Читать на русском
У Нафтогазі підкреслили, що вони не є органом управління ПАТ Укрнафта, а є лише одним з акціонерів цього товариства.

НАК «Нафтогаз України» відповів Державній фіскальній службі на її квітневу вимогу звільнити голову правління ПАТ «Укрнафта» Марка Роллінза, що питання про звільнення може вирішуватися лише на загальних зборах акціонерів компанії.

Про це йдеться в документі НАКу, текст якого має в своєму розпорядженні «РБК-Україна», повідомляє «Слово і Діло»

«Відповідно до статуту ПАТ «Укрнафта», ухвалення рішення про припинення повноважень голови правління належать до компетенції загальних зборів акціонерів товариства», – йдеться в документі.

У «Нафтогазі» підкреслили, що вони не є органом управління ПАТ «Укрнафта», а є лише одним з акціонерів.

Нагадаємо, що в кінці квітня Державна фіскальна служба України зажадала від НАК «Нафтогаз України» розірвати контракт з главою «Укрнафти» Марком Роллінза. Свою вимогу ДФС мотивувала тим, що податковий борг «Укрнафти» за час керівництва Роллінза збільшився на 2 млрд грн і становить 10,6 млрд грн.

Відзначимо, що держава має юридичний контроль над «Укрнафтою», але фактично нею керує менеджмент, який діє в інтересах групи акціонерів «ПриватБанку». Поки в «Укрнафті» залишаються одіозні приватівські менеджери, ефективність залучених варягів у керівництві «Укрнафти» буде як мінімум викликати питання.

Експерт: виплата дивідентів «Укрнафтою» – гарний сигнал у відносинах олігархів та державиДля поступового вирішення проблеми ухиляння від платежів потрібен комплекс законодавчих рішень, політична воля уряду та громадянська свідомість самих бізнесменів.

Чистий збиток ПАТ «Укрнафта» за підсумками роботи в 2015 році склав 4,9 млрд грн.

Скандальний міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко висунув компанії «Укрнафта» жорсткий ультиматум: погасити борг у 5 млрд грн протягом тижня, інакше компанію чекає фактично крах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: