У «Нафтогазі» оголосили кінцеву ціну європейського газу

Читать на русском

Наведені в таблицях ціни на природний газ не враховують вартість розподілу потужності в точці входу в газотранспортну систему України.

НАК «Нафтогаз України» оприлюднила інформацію про фактичні ціни та обсяги імпортованого газу, відповідно до якої середньозважена ціна сировини в I кварталі 2016 року склала $198 за тис. куб. м.

Таку інформацію компанія публікує щокварталу наприкінці місяця, наступного за відповідним кварталом, повідомляє «Слово і Діло».

В компанії відзначають, що наведені в таблицях ціни на природний газ не враховують вартість розподілу потужності в точці входу до газотранспортної системи України.

Нагадаємо, що з 1 січня 2016 року державний регулятор НКРЕКУ встановив цю вартість на рівні $12,47 за тис. куб. м.

Як повідомлялося раніше, в НАК «Нафтогаз України» підрахували, що із захоплених Одеського та Безіменного родовищ у Чорному морі Росія щорічно видобуває 1,2 млрд куб. м на потреби Кримського півострова.

Також стало відомо, що «Нафтогаз України» планує здійснювати закупівлі природного газу в III кварталі цього року за рахунок акумуляції грошових коштів на рахунках у державних банках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: