НКРЕКП направила справи «комунальної мафії» до прокуратури

Читать на русском
Аналіз роботи ТЕЦ в 2014-2015 роках показав дисбаланси, коли структура споживання газу за категоріями відрізняється від структури реалізації теплової енергії.
Глава НКРЕКП Дмитро Вовк

НКРЕКП звернулася до правоохоронних органыв із проханням розслідувати дисбаланси в роботі ТЕЦ в 2014-2015 роках, у всіх випадках зловживань були ініційовані кримінальні провадження.

Аналіз роботи ТЕЦ у 2014-2015 роках показав дисбаланси, коли структура споживання газу за категоріями відрізняється від структури реалізації теплової енергії, заявив у інтерв'ю виданню «Главком» глава Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми розуміємо, якщо один агрегат має структуру спожитого газу, наприклад, 95% для населення (ціна значно була нижчою, ніж для промисловості – Ред.) і 5% – для промисловості, а структура відпуску теплової енергії – 85% на 15% (відповідно для населення та промисловості – Ред.), то є великі питання щодо адекватності цієї звітності», – підкреслив Вовк.

НКРЕКП за усіма цими випадками звернулася до правоохоронних органів, які потім ініціювали кримінальні провадження.

За його словами, рішення уряду України встановити єдину ціну на природний газ із 1 квітня для теплоелектроцентралей як для виробництва електроенергії, так і для виробництва теплової енергії, усунуло корупційні дірки.

Проблема не у високій ціні на газ, а в низьких зарплатах – експертЕксперт енергетичних програм Центру Разумкова поділився міркуваннями щодо підвищення тарифів із 1 травня.

«Хоча було дві, а то й три ціни, що дуже відрізнялися одна від одної», – зазначив Вовк.

Як відомо, 5 травня НКРЕКП підвищила тариф на тепло та центральне опалення на 75-90% з 1 липня 2016 року.

Як повідомлялося раніше, НКРЕКП радить обленерго не перераховувати платіжки за газ за 2015 рік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: