Анкара підтримує ідею введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас

Читать на русском
Міністр оборони Туреччини заявив про підтримку ідеї введення в Донецьку та Луганську області поліцейської місії ОБСЄ.
Ісмет Їлмаз

Міністр національної оборони Туреччини Ісмет Їлмаз заявив, що його країна цілком підтримує Україну в питанні введення на Донбас поліцейської місії організації з безпеки й співробітництва в Європі.

Про це він заявив у ході зустрічі з президентом України Петром Порошенком 13 травня, інформує «Слово і Діло» з посиланням на АПУ.

«Президент поінформував співрозмовника про ситуацію на Донбасі. Україна залишається відданою реалізації Мінських домовленостей, але звертає увагу на необхідність забезпечення системної деескалації ситуації і розгортання озброєної поліцейської місії під егідою ОБСЄ. Ісмет Їлмаз запевнив у підтримці Туреччиною ідеї розгортання на Донбасі зазначеної місії», – зазначають у прес-службі Адміністрації Президента.

Туреччина досі не припинила морське сполучення з анексованим Кримом – дипломатКолишній генконсул України в Стамбулі вважає, що турецькому керівництву слід було б не на словах, а на ділі підтримувати Київ у його боротьбі за Крим, припинивши морське сполучення з півостровом.

Також Їлмаз висловив підтримку кримським татарам, засудив порушення їхніх прав в окупованому Криму та наголосив, що Анкара робить усе можливе, щоб привернути увагу світу до їхніх проблем на міжнародній арені.

Нагадаємо, до кінця 2016 року між Україною та Туреччиною повинна почати працювати угода про зону вільної торгівлі. Про це президенти двох країн домовилися на початку березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: