Патрульна поліція вийшла на вулиці міста Суми

Читать на русском

Сьогодні, 12 травня 2016 року, на вулиці міста Суми вийшов 251 правоохоронець нової патрульної поліції.

Сьогодні, 12 травня, в Сумах розпочала службу нова патрульна поліція.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За його словами, сьогодні в Сумах склав присягу 251 патрульний поліцейський. У місті сформовано 25 автомобільних патрулів. Ще 60 осіб приступили до роботи в апараті патрульної поліції.

Патрульні поліцейські виїхали на вулиці КіровоградаНова патрульна поліція розпочала роботу Кіровограді. Патрулювати вулиці міста будуть 238 поліцейських.

Аваков зазначив, що набір до поліції Сум стартував 7 листопада 2015 року. На нову службу в місті було подано 4100 анкет. Конкурс на посади поліцейських склав 15 осіб на 1 місце.

Серед патрульних поліцейських Сум – 70 дівчат, 77% службовців мають вищу освіту, а 35 сумських правоохоронців – учасники бойових дій.

Міністр підсумував, що на сьогоднішній день у патрульній поліції країни служать 11,5 тисяч осіб.

Також МВС анонсувало старт нової патрульної поліції в містах Донбасу. «Через два дні урочисто відкриємо патрульну поліцію в Слов'янську та Краматорську, слідом – Сєвєродонецьк-Лисичанськ-Рубіжне та Маріуполь», – написав Аваков.

Глава Нацполіції України Хатія Деканоїдзе на своїй сторінці в Facebook написала, що в містах Кривий Ріг, Лисичанськ, Краматорськ, Маріуполь, Слов'янськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне запрацює до червня.

Нагадаємо, глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе раніше заявила, що до 29 травня патрульна поліція розпочне роботу у всіх обласних центрах країни, а також у прифронтових містах.

На рахунку Арсена Авакова на сьогодні 150 обіцянок. Хатія Деканоїдзе роздала 16 зобов'язань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: