Верховна Рада призначила Луценка генеральним прокурором України

Читать на русском
Депутати призначили Юрія Луценка генеральним прокурором України відповідно до подання Президента України Петра Порошенка.
Юрій Луценко

Верховна Рада України підтримала призначення народного депутата Юрія Луценка генеральним прокурором України.

За відповідне рішення проголосували 264 депутати Верховної Ради, повідомляє «Слово і Діло».

У своїй промові перед голосуванням Луценко зазначив, що не претендував би на посаду глави Генпрокуратури, якби знайшовся інший кандидат, якому б повірили Президент і Верховна Рада.

Коментуючи ухвалений сьогодні закон про скасування обов'язкової норми щодо наявності у кандидата на посаду генерального прокурора юридичної освіти, він заявив: «Юліє Володимирівно, нас із Вами посадили люди з юридичною освітою».

Махніцький, Ярема, Шокін і Луценко: хто з них найвідповідальніший?Хто з них відповідальніший – Олег Махніцький, Віталій Ярема, Віктор Шокін чи Юрій Луценко?

«Я йду до ГПУ завести нових людей з юридичною освітою, які там ніколи не працювали», – додав Луценко.

Також, за його словами, він планує залишити працювати в органах прокуратури працівників із незаплямованою репутацією та прагненням працювати чесно.

Луценко наголосив, що політичних переслідувань за його головування в ГПУ не буде. «ГПУ не саджає. Лише суд має право вирішувати, чи винна людина... Я переглянув принципи Лі Куан Ю... Треба обирати друзів так, щоб їх не треба було саджати в тюрму. У мене немає помсти, у мене немає списку, кого я хочу посадити в тюрму», – зазначив він.

Указ про призначення Луценка головою ГПУ Президент Петро Порошенко підписав одразу ж після завершення голосування.

Нагадаємо, Президент зареєстрував у парламенті подання про призначення Луценка генеральним прокурором сьогодні, відразу ж після ухвалення закону, що скасував норму про обов'язкову наявність у генерального прокурора юридичної освіти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: