У Путіна прокоментували можливість допуску військової місії ОБСЄ на Донбас

Читать на русском
Пєсков також висловив розчарування в зв'язку з тим, що українські учасники переговорів досить часто змінюють свої позиції, досить часто змінюють балансування своїх підходів.
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков

Питання розміщення збройної місії ОБСЄ на окупованих територіях Донецької та Луганської областей потрібно розглядати виключно в контексті виконання Мінських домовленостей.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РІА Новини».

«Жодне з питань не можна розглядати поза загальним контекстом Мінських домовленостей. Мінські домовленості є цілим комплексом заходів і кроків, які повинні бути зроблені, і які, як ми бачимо, досі пір не робляться», – сказав Пєсков.

Пєсков також висловив розчарування «в зв'язку з тим, що українські учасники переговорів досить часто змінюють свої позиції, досить часто змінюють балансування своїх підходів».

«Взагалі де-факто роблять усе (українська сторона – Ред.), щоб не виконувати ті зобов'язання, які покладені на Київ за Мінськими домовленостями», – сказав Пєсков.

Відзначимо, що Мінські домовленості, особливо їхня друга редакція, яка була підписана в лютому 2015 року, не встановлює чіткої хронологічної послідовності їх виконання. Це дозволяє протиборчим сторонам самовільно їх трактувати.

Однак не варто забувати, що російська сторона, наполягаючи на виконанні Україною положень «Мінська-2», сама свої зобов'язання виконувати не поспішає. Про це неодноразово заявляли як у МЗС України, так і представники інших держав. Зокрема, це стосується припинення вогню, доступу до українського кордону ЗСУ, обміну полоненими.

Конфлікт на Донбасі будуть вирішувати не через «особливий статус» — експертЕксперт-міжнародник поділився міркуваннями, щодо вирішення конфлікту на Сході України в контексті проведення виборів і змін до Конституції України.

Нагадаємо, що вчора, 11 травня, глава МЗС України Павло Клімкін заявив про досягнення спільних позицій з РФ із низки питань щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Зокрема, під час виборів на Донбасі там мають бути присутні представники міжнародних організацій, наприклад, СММ ОБСЄ.

Відзначимо, що законопроект про вибори на Донбасі, складений під керівництвом депутата від «Блоку Петра Порошенка» Руслана Князевича, вже готовий і може бути винесений на голосування в будь-який час.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: