Луценко стане генпрокурором до кінця дня – «БПП»

Читать на русском
У фракції БПП прогнозують, що одним із перших питань на розгляді Верховною Радою буде включення законопроекту Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо діяльності Генеральної прокуратури (№4645) до порядку денного.
Олексій Гончаренко

У фракції «Блоку Петра Порошенка» прогнозують, що Верховна Рада України призначить Юрія Луценка на посаду генерального прокурора вже до кінця дня.

Про це 12 травня в кулуарах Верховної Ради журналістам повідомив народний депутат від фракції «БПП» Олексій Гончаренко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Це навіть сьогодні можливо... Закон можна опублікувати, якщо Президент підпише, якщо закон буде опублікований (законопроект про можливість обрання на посаду генерального прокурора людини без юросвіти – Ред.), то ввечері ми можемо голосував за кандидатуру, якщо Президент дасть представлення», – заявив Гончаренко.

За його словами, одним із перших питань на розгляді Верховної Ради буде включення цього законопроекту до порядку денного.

«Мій прогноз, що сьогодні ми ухвалимо цей закон... Ми розглянемо його за основу та в цілому... Думаю, що ми це зробимо до 12 години», – зазначив Гончаренко.

Рада розглядає закон під генпрокурорство Луценка: онлайн-трансляціяСьогодні Верховна Рада розглядатиме новий законопроект, яким вносяться зміни до вимог щодо генерального прокурора.

Вчора у Верховній Раді був зареєстрований проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо діяльності Генеральної прокуратури» (№4645), який дозволить особі без вищої юридичної освіти обіймати посаду генерального прокурора України.

Сьогодні в своєму Facebook Борислав Береза ​​завив, що наразі в парламенті достатньо голосів для підтримки законопроекту, який дозволить кандидату без профільної освіти очолити Генеральну прокуратуру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: