Москаль розповів, які корупційні схеми ліквідують на митниці

Читать на русском
Під час зустрічі Президента і прем’єр-міністра з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем було досягнуто домовленість про впровадження змін на Західній митниці.
Геннадій Москаль

Під час зустрічі Президента та прем’єр-міністра з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем було досягнуто домовленості про впровадження змін на Західній митниці.

Особливу увагу було приділено митному посту «Тиса» на українсько-угорському кордоні в місті Чоп, розповів сам Москаль у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Перше. Схеми з мікроавтобусами, водії яких роками провозять через «Тису» без будь-якого митного оформлення брендовий одяг, мобільні телефони та гаджети, елітний алкоголь, парфумерію, скутери, мотоцикли тощо, та які платять визначену таксу, яка йшла на Київ, припиняють своє існування. Хто хоче везти в Україну якийсь товар, має його розмитнити», – заявив Москаль.

Також готується розпорядження для ліквідації схеми з так званими «піджаками» (коли місцеві мешканці для заробітку в кілька сотень гривень беруть на себе частину товару, щоб оминути його розмитнення).

«Третє. Вже готове спеціальне розпорядження щодо припинення вивезення під виглядом дров ділової деревини. Четверте. Попереджаю, що якщо когось із митників чи прикордонників спіймають на хабарі, звільнять усю зміну. Таке жорстке рішення ухвалено на рівні керівництва країни», – пригрозив голова ОДА.

Москаль також повідомив, що для ефективної протидії корупції найближчим часом на Закарпатті будуть створені спеціальні групи, які за погодженнями із митними органами Угорщини, Словаччини та Румунії проведуть взаємні звірки документів щодо руху товарів через кордон за 2015-2016 роки.

«Ми з’ясуємо поіменно, хто з підприємців який товар декларує при виїзді із сусідніх країн, а потім при в’їзді в Україну. І хто займається «липовим» транзитом, залишаючи нерозмитнений товар в Україні. У мене достатньо досвіду, щоб зламати ці схеми», – переконаний керівник регіону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: