Експерт пояснив, чому з Одеської ОДА пішли Боровик та Гайдар

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Безумовно, новий закон «Про держслужбу» має місце, але в таких рішеннях про відставку є політичне підґрунтя.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Ігор Петренко, аналізуючи інформацію про те, що Марія Гайдар] слідом за {embe подала у відставку з посади заступника голови Одеської ОДА.

«В будь-якому разі, будуть перевибори чи ні, Саакашвілі необхідна команда, створення певних осередків, що надасть у подальшому політичну основу. Очевидно, що нова політична сила створюватиметься навколо Саакашвілі», – розмірковує експерт.

Звичайно, як зауважив він, сам Саакашвілі поки що залишатиметься на посаді губернатора, оскільки це дає певні можливості, але йому потрібні віддані та перевірені часом і посадами люди, які й будуть займатися формуванням партійної організації.

Експерт: Саакашвілі доведеться вибирати – бути губернатором чи піти до нової політсилиПолітолог прокоментував ініціативу Давида Сакварелідзе створити нову політпартію та розповів, які перспективи можуть бути у нового проекту.

«Тому в цих звільненнях є певна логіка. Боровик і Гайдар, імовірно, будуть у проекті Саакашвілі. Можливо, відразу проект і не буде асоціюватися напряму з Саакашвілі, але зрозуміло, що це буде його проект, і коли прийде час, він піде на вибори», – вважає політолог.

За його словами, проект «Рух за очищення» був орієнтований безпосередньо на перевибори, які поки що відкладені в часі, тому зараз потрібно шукати нові політичні форми, а значить, і готувати певне підґрунтя для цього в довгостроковій перспективі.

Як припустив політичний експерт, до нового проекту можуть увійти більшість грузинських реформаторів, включно з Деканоїдзе та Згуладзе.

Як відомо, наприкінці квітня Давід Сакварелідзе анонсував створення нової партії та додав, що «Рух за очищення» свою справу зробив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: