Рада не підтримала закон про відкритість роботи парламенту

Читать на русском
Ухвалення цього закону є тестом для політиків. Якщо відкривати фінансову інформацію – це неповага до себе, то пора на політичну пенсію.

Верховна Рада не підтримала закон про відкритість роботи парламенту, комітетів і депутатів та повернула його на доопрацювання до комітету.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише народний депутат від фракції «БПП» Світлана Заліщук, передає «Слово і Діло».

«В результаті закон, який максимально відкривав протоколи, стенограми, звіти про відрядження, кошти за проживання та проїзди, кошторис Ради, запити депутатів і відповіді на них, відкладено в довгий ящик», – пише вона.

За її словами, основним ініціатором провалу голосування виступив Руслан Князевич (також із фракції «БПП») з аргументацією, «чому ми себе не поважаємо, і так уже все відкрито, а єдині новели закону – це звіти за відрядження та проживання депутатів».

Заліщук підкреслює, що незважаючи на те, що розпорядження спікера Володимира Гройсмана вирішило багато питань, його добру волю потрібно перевести в статус закону. «Спікери змінюються, обов'язок звітувати має залишитися правилом», – зазначила Залищук.

За її словами, ухвалення цього закону є тестом для політиків. «Якщо відкривати фінансову інформацію – це неповага до себе, то пора на політичну пенсію», – завершила нардеп.

Як повідомлялося раніше, поточний пленарний тиждень ВР стане соціальним. Для цього було внесено низку законопроектів, які стосуються виплат пенсій і різних соціальних гарантій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: