Навіщо Порошенко призначив Ковальчука своїм представником у Кабміні?

Читать на русском
Політолог проаналізував інформацію про те, що Президент призначив своїм новим представником у Кабміні Віталія Ковальчука.
Віктор Небоженко

Призначення Ковальчука однозначно матиме наслідки для іноземних фахівців у Кабміні.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, аналізуючи інформацію про те, що першого заступника АП Віталія Ковальчука призначили представником Президента в Кабміні.

«Незабаром почнеться протистояння з Бальцеровичем. Ковальчук створений виключно для «кумівського капіталізму». Бальцерович будує звичайну ринкову економіку. Вони обов'язково зіткнуться», – пояснює Небоженко.

Як підкреслив політолог, у цій ситуації Президент, з одного боку, дає свободу західним представникам, але з іншого – миттєво ставить досвідчених бюрократів, здатних нейтралізувати будь-яку реформу.

«Це погана практика. Створюються конфліктні групи всередині Кабміну, з якими не впорається Гройсман», – констатував він.

Технократи по-українськи: чому в Україні немає свого Лєшека Бальцеровича і де його шукати?Хто такі технократи, де їх шукати, з якого середовища вони прийдуть, хто їх буде просувати і яка їхня особиста мотивація роботи на Україну?

Також експерт зазначив, що іноземні фахівці в Кабміні важливі й повинні мати реальні повноваження. Зараз знову набирають нову групу іноземних фахівців, але при цьому занурюють їх у бюрократичне середовище.

«Поява сильних бюрократів посилюватиметься на тлі появи західних реформаторів. Це конфлікт: захід дає своїх спостерігачів за тим, що відбувається в Кабміні, а Порошенко – своїх. У підсумку Кабмін не рухається», – переконаний фахівець.

За його словами, Ковальчук – талановитий фахівець, якщо направити його в потрібне русло, але йому зараз дали явно конфліктну роль.

Як відомо, 22 квітня Президент України Петро Порошенко призначив своїм представником у Кабміні екс-міністра фінансів, автора «польського економічного дива» Лєшека Бальцеровича, який, до того ж, є його радником.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: