В Мінекономіки розповіли про перспективи співпраці з Канадою

Читать на русском
Україна і Канада планують інтенсифікувати торговельно-інвестиційні відносини, повідомили в Міністерстві економрозвитку й торгівлі.
Наталія МикольськаФото: МЕРТ

Україна планує наростити експорт власної продукції до Канади, а також збільшити приток інвестицій із цієї країни.

Про це розповіли торговий представник України Наталія Микольська та посол Канади в Україні Роман Ващук, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку.

«Перш за все, ми запускаємо Канадсько-український проект з підтримки торгівлі та інвестицій (CUTIS) з бюджетом в 13,6 млн канадських доларів. Його мета - збільшення експорту з України до Канади, залучення канадських інвестицій в Україну та проведення переговорів з питань міжнародної торгівлі», – повідомили в економічному відомстві.

Україна підпише ЗВТ з Канадою в червніУкраїна і Канада мають намір підписати договір про зону вільної торгівлі в червні 2016 року.

Майданчиком для налагодження українсько-канадських бізнес-стосунків стане діловий форум, що відбудеться 20-21 червня в Торонто. У Мінекономіки наголошують на важливості налагодження такої співпраці, адже це відкриє широкі можливості для України.

«В рамках форуму також відбудуться індивідуальні зустрічі представників уряду з великими канадськими інвесторами, які зацікавлені Україною. Вартість 2 чи 3 таких компаній приблизно дорівнює ВВП України, тому для нас це чудова можливість», – наголосили в МЕРТ.

Нагадаємо, раніше канадський посол в Україні Роман Ващук розповів, що угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою запрацює в 2017 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: