Насалик придумав, як знизити тарифи на гарячу воду

Читать на русском
Першими в планах уряду переведення ТЕЦ із газу на вугілля стоять Львів і Харків. У Києві також можна перевести ТЕЦ з газу на вугілля, але лише частково.
Ігор Насалик

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України планує переведення теплових електроцентралей з газу на вугілля, щоб знизити вартість підігріву води центрального водопостачання.

Про це під час засідання Кабміну заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «112 Україна».

«Газ у нас піднявся, але вугілля в ціні не піднялося, й ті теплокомуненерго, які генерують від вугілля, не підвищать ціну ні на тепло, ні на гарячу воду. Ті об'єкти, які в нас чисто з газу, це в основному Харків, Львів, ось ми зараз представляємо проекти їх повної модернізації», – повідомив глава відомства.

Ігор Насалик зазначив, що в Києві також можна перевести ТЕЦ із газу на вугілля, але лише частково.

«Київ буде розбитий на дві частини: половина буде забезпечуватися вугіллям, інша – газом. Але хочуть усе ж зробити такий мікс та знизити загальну цінову вартість на гарячу воду, в тому числі й тепло, від прогнозованої ціни», – сказав Насалик.

За його словами, в Міністерстві зараз роблять все для того, щоб перевести деякі ТЕЦ безпосередньо на вугілля. «За технічними можливостями 45% міста Києва ми зможемо забезпечити вугіллям, а це означає, що ціна (на підігрів води – Ред.) практично не змінилася», – уточнив він.

Як зростуть тарифи після підвищення Кабміном ціни на газ?Уряд України 27 квітня 2016 встановив єдину ціну на природний газ для всіх категорій споживачів, тим самим здійснивши давню мрію відмовитися від перехресного субсидування в економці країни.

Нагадаємо, у зв'язку з підвищенням ціни на газ для українських споживачів із 1 травня майже на 60%, за підрахунками Мінекономрозвитку, підвищаться ціни на теплопостачання та гарячу воду.

Як повідомлялося раніше, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко запевнив, що держава зможе забезпечити субсидіями всіх, кому буде складно оплачувати комунальні послуги за новими тарифами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: