Луценку поки не бути генпрокурором: депутати провалили голосування

Читать на русском
Депутати Верховної Ради України так і не змогли проголосувати в першому читанні за зміни до закону про прокуратуру, що дозволив би Юрію Луценку претендувати на посаду генерального прокурора.
Юрій Луценко

Верховна Рада так і не змогла проголосувати в першому читанні за законопроект, що вносить зміни до закону про прокуратуру та скасовує норму про наявність у кандидата на посаду генерального прокурора вищої юридичної освіти.

За відповідну норму проголосували лише 224 народних депутата з необхідних 226, передає «Слово і Діло».

Законопроект №4469, який розширює коло осіб, що можуть претендувати на посаду генерального прокурора, ймовірно, буде винесений на повторне голосування завтра, 11 травня.

Луценко-генпрокурор: політики і журналісти висловилися «за» і «проти»Українські політики і журналісти оцінили можливість призначення Юрія Луценка генеральним прокурором України

Про неприпустимість голосування за законопроект, що дозволяє особі без юридичної освіти очолювати Генеральну прокуратуру, заявив і представник «Радикальної партії» Ігор Попов. За його словами, його політична сила готова підтримати запропонований законопроект, якщо з нього буде виключена ця норма.

Нагадаємо, сьогодні представники «РПЛ» та «Батьківщини» блокували трибуну парламенту, вимагаючи створення слідчої комісії з питань офшорів українських високопосадовців, зниження тарифів на газ і відставки міністра фінансів Олександра Данилюка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: