Україна б'є рекорди з експорту зернових – Павленко

Читать на русском
Екс-міністр АПК упевнений, що заплановані обсяги експорту до кінця сезону перевищать 36 млн тонн.
Екс-міністр АПК Олексій Павленко

Україна досягла рекордних показників з експорту зернових, продавши за кордон 34,2 млн тонн із липня 2015 року.

Крім цього, в портах на загрузці знаходяться ще 18 кораблів із запланованим тоннажем 500 тис. тонн. Таким чином, загальний обсяг експортованого та підготовленого до експорту зерна становить 34,9 млн тонн, пише екс-міністр АПК Олексій Павленко на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Упевнений, заплановані обсяги експорту до кінця сезону перевищать 36 млн тонн. Нагадаю, що за 2014/2015 маркетинговий рік Україна продала за кордон 34,8 млн тонн, що також стало рекордом за всі роки незалежності», – написав екс-глава Мінагропроду.

За його словами, за травень уже експортовано 115 тис. тонн.

Чим закінчиться приватизація держпідприємств, підконтрольних Міністерству аграрної політики?Держпідприємства, які підпорядковані Мінагропромпроду – це останнє джерело можливих корупційних зловживань за рахунок Держбюджету та інших схем, і бажання нинішнього керівництва відомства почати масштабну приватизацію можна тільки вітати.

Як повідомлялося раніше, приватизація об'єктів АПК, що перебувають у державній власності, буде проводитися поступово, частинами залежно від того, яку ефективність демонструватимуть нові власники.

Нагадаємо, що на територіях Донецької та Луганської областей, вільних від окупації, вдалося зібрати сумарно 2,5 млн тонн зернових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: