Кубів просить депутатів спростити реєстрацію ліків

Читать на русском
Щоб ліки, які виробляються та споживаються на ринках ЄС, США, Швейцарії, Канади, Австралії та Японії, протягом 30 днів могли бути допущені на ринок України.
Віце-прем'єр міністр Степан Кубів

Віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів закликав народних депутатів ухвалити протягом тижня три надзвичайно важливі урядові ініціативи, серед яких значиться спрощення реєстрації ліків.

Про це він заявив під час виступу на погоджувальній раді парламенту, повідомляє «Слово і Діло».

«Від усього Кабінету міністрів України попросив Верховну Раду України цього пленарного тижня розглянути та ухвалити надзвичайно важливі урядові ініціативи, які вже напрацьовані як відповідь на сьогоднішні кризові виклики», – повідомив Кубів

Гройсман обіцяє знизити ціни на медикаментиСказано 22 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Кубів уточнив, що Кабмін хоче прискорити ухвалення законів про скасування оподаткування пенсій, підвищення з 1 грудня соціальних стандартів і про спрощення реєстрації ліків.

«Спрощення реєстрації якісних ліків з-за кордону в Україну, щоб ліки, які виробляються та споживаються на ринках ЄС, США, Швейцарії, Канади, Австралії та Японії, протягом 30 днів могли бути допущені на ринок України», – сказав він.

Нагадаємо, що резонансний законопроект щодо державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів зареєстровано за номером 4484.

Експерт: подолання Гройсманом корупції не знизить, а лише підвищить ціни на лікиЯкщо Гройсман побореться з корупцією, як обіцяє, то є висока ймовірність, що ціни на ліки зростуть.

Раніше Кабінет міністрів України ухвалив постанову про дерегуляцію та демонополізацію фармацевтичного ринку.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв зробити все залежне від нового уряду України в справі зниження цін на ліки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: