Конфлікт на Донбасі будуть вирішувати не через «особливий статус» — експерт

Читать на русском
Експерт-міжнародник поділився міркуваннями, щодо вирішення конфлікту на Сході України в контексті проведення виборів і змін до Конституції України.

Експерт-міжнародник Андрій Бузаров вважає, що законопроект про так званий «особливий статус Донбасу» у вигляді закону або змін до КУ, навіть якщо і буде ухвалений і він буде юридично існувати, це не означає, що дійде до його імплементації.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Радіо Свободу.

«До імплементації не дійде, оскільки «ДНР» і Росія не сприймають саму ідею «особливого статусу», - зазначає він.

На думку експерта, Захід не піде на поступки РФ в питанні Донбасу і в цілому України, а зараз всі сторони будуть шукати альтернативні способи вирішення проблеми.

«США принципові в своєму рішенні. На жаль, так само принципова й РФ», - констатував він.

«І Росія, і США займаються пошуком альтернативних шляхів вирішення питання на Донбасі. Говорячи про те, що мінський процес безальтернативний, на практиці вони шукають інші шляхи вирішення питання. Тільки найближчий рік-два зможе показати, що вони придумали. Я думаю, що візит Суркова до Києва, зустріч Нуланд з Сурковим, скасування «ДНРівських» виборів, призупинення процедури конституційної реформи в Україні, а також ряд зустрічей Керрі і Лаврова в Москві говорять про те, що готується альтернативний шлях вирішення питання», - припускає експерт.

«Я не знаю, який, але він пов'язаний не з Мінськими угодами, а з поступовою конституційною реформою України і спробою повернути Донецьк та Луганськ в правове поле України. Іншими шляхами - не через «особливий статус». Та вони й самі можуть повернутися, якщо конституційна реформа буде проходити гладко, а Москва зробить поступки в частині «врегулювання» підконтрольних їй лідерів в Донецьку і Луганську», - проаналізував Андрій Бузаров.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народуСказано 18 червня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

Як відомо, МЗС Франції та Німеччини протягом декількох останніх місяців закликають Україну до проведення виборів на Сході України цього літа. США, в свою чергу, заявили, що не вимагають ніяких виборів, поки РФ не виконає ряд домовленостей.

Президент України Петро Порошенко заявив, що його мирний план буде реалізований на Донбасі, і пообіцяв, що Україна переможе в цій війні завдяки величезній підтримці народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: