Японія представила програму допомоги Росії в обмін на Курили

Читать на русском
У разі повернення ряду Курильських островів, Японія запропонувала РФ програму розвитку далекосхідних територій.

Прем'єр Японії Сіндзо Абе представив Володимиру Путіну план економічного співробітництва, виконання якого залежить від «прогресу в досягненні угоди» по Курильських островів.

NIkkei пише, що він складається з 8 пунктів і був представлений в ході їх зустрічі в Сочі, повідомляє «Слово і Діло».

«Ця співпраця грунтується на прогресі в досягненні угоди по (Курильських) островам, які Японія називає північними територіями», – зазначає видання.

У разі повернення ряду Курильських островів, Японія запропонувала РФ програму розвитку далекосхідних територій. Зокрема, будівництво заводів СПГ, портів, аеропортів, лікарень та іншої інфраструктури.

Перед зустріччю з Путіним Абе сказав журналістам, що бажає провести «відверту, відкриту дискусію» про двосторонні відносини, включаючи мирний договір за підсумками Другої світової війни.

За словами прес-секретар російського президента Дмитра Пєскова, обговорення пройшло в «вельми конструктивному ключі», контакти будуть продовжені на рівні міністерств закордонних справ двох держав.

Росія порушила базові принципи міжнародного права – ДерждепАнексією Криму, розгортанням важкого озброєння, тисячами військових уздовж міжнародних кордонів і підтримкою сепаратистів Росія порушила основоположні принципи міжнародного права.

Нагадаємо, що в березні цього року уряду України та Японії ратифікували угоду по кредитному займу в розмірі $300 млн на проведення економічних реформ.

Як раніше повідомлялося, уряд Японії готовий виділити $13,6 млн допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: