У Міносвіти максимально спростять шкільну програму

Читать на русском
У Міносвіти вважають, що обтяжені шкільні програми не так розвивають дітей, як перевантажують і відлякують від навчання.

Протягом наступного року шкільна програма буде спрощена, щоб прибрати зайвий матеріал і не перевантажувати школярів.

Про це в ефірі заявила в ефірі «Радіо Свобода» міністр освіти України Лілія Гриневич, повідомляє «Слово і Діло».

«До першого вересня наш амбітний план провести ревізію для початкової школи. У початковій школі особливим є те, що програми не орієнтовані на вікові особливості», – заявила Гриневич.

На її думку, обтяжені шкільні програми не так розвивають дітей, як перевантажують і відлякують від навчання.

«Колись через перевантаження діти втрачали інтерес до навчання в класі 7-8, а тепер уже в третьому. І з цим, безсумнівно, щось потрібно робити», – додала вона.

Гриневич анонсувала масштабні зміни в системі шкільної освітиМіністр освіти і науки Лілія Гриневич розповіла про плани реформування системи середньої освіти в Україні.

Нагадаємо, що Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що абітурієнти країни в цьому році будуть подавати документи до вузів через інтернет.

Раніше Гриневич розповіла, що економія державних коштів на виготовлення документів про загальну середню освіту, додатків до них, похвальних листів, похвальних грамот і нагород про досягнення в навчанні складе 7 млн ​​694 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: