Ставицький спростував свій арешт в Ізраїлі

Читать на русском
Генеральна прокуратура також заявила, що не має інформації щодо затримання в Ізраїлі екс-міністра палива та енергетики.
Едуард Ставицький

Едуард Ставицький спростував інформацію про свій арешт в аеропорту Ізраїлі, назвавши цю інформацію фейком.

Про це він заявив у коментарі «112 Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«Це просто фейкова інформація. Я вважаю, що те, що відбувається останніми тижнями з моєю родиною й зі мною, – просто тиск з метою шантажу», – заявив він.

За словами екс-міністра, використання його справи служить корисливим інтересам осіб, які зараз борються за крісло генпрокурора.

Своєю чергою, в Генеральній прокуратурі заявили, що не мають інформації щодо затримання в Ізраїлі екс-міністра палива та енергетики.

«У нас поки немає підтвердження цієї інформації», – сказав начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк агентству «Інтерфакс-Україна».

Сьогодні повідомлялося, що Едуард Ставицький був затриманий в Ізраїлі при спробі вильоту в Російську Федерацію. Затримання нібито здійснювалося співробітниками «Шабак» – служби безпеки Ізраїлю.

Янукович повідомив, що підтримує зв'язок з українськими політикамиЕкс-президент України Віктор Янукович заявив, що спілкується з чинними українськими політиками.

Нагадаємо, Едуард Ставицький підозрювався в незаконному привласненні, розтраті держвласності шляхом зловживання владою. У квітні 2016 року ГПУ передала до Мін'юсту Ізраїлю запит про допомогу щодо вручення Ставицькому повідомлення про підозру в скоєнні особливо тяжких злочинів. Міністр юстиції Ізраїлю Аелет Шекед запевнила щодо організації розгляду зазначеного клопотання в найкоротші терміни.

Як повідомлялося раніше, Едуард Ставицький був оголошений у міжнародний розшук Інтерполом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: