Екс-міністр Ставицький заарештований в Ізраїлі

Читать на русском
В ході обшуку були вилучені закордонний паспорт Едуарда Ставицького на прізвище Натана Розенберга, 400 тис. дол., 200 тис. євро та коштовності на загальну суму 500 тис. дол.
Едуард Ставицький

Екс-міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький сьогодні був затриманий в аеропорту Ізраїля при спробі вилетіти в Російську Федерацію.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Після арешту в будинку Ставицького було проведено обшук, в ході якого були вилучені закордонний паспорт Едуарда Ставицького на прізвище Натана Розенберга, $400 тис., 200 тис. євро та коштовності на загальну суму $500 тис.

Затримання здійснювалося працівниками «Шабак» – служби безпеки Ізраїлю.

Також відомо, що спецоперація проводилася в рамках кримінальної справи проти Ставицького-Розенберга за фактом легалізації (відмивання) ним коштів та іншого майна, одержаних злочинним шляхом на території України.

Європейський суд зняв санкції з АзароваСуд ЄС розморозив активи колишніх українських чиновників Миколи Азарова, Андрія Клюєва, Сергія Арбузова та Едуарда Ставицького.

«Шабак» вважає достатніми докази неправомірних дій з боку Ставицького, зібрані правоохоронними органами України.

Як повідомлялося раніше, колишній міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький оголошений в розшук.

Нагадаємо, сьогодні, 6 травня, в Солом'янському суді намагатимуться закрити кримінальне провадження проти Едуарда Ставицького.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: