Росія порушила базові принципи міжнародного права – Держдеп

Читать на русском
Блінкен підкреслив, що кордони та територіальна цілісність держави не можуть бути змінені за допомогою сили.
Заступник держсекретаря США Ентоні Блінкен

Анексією Криму, розгортанням важкого озброєння, тисячами військових уздовж міжнародних кордонів і підтримкою сепаратистів Росія порушила основоположні принципи міжнародного права.

Про це заявив 5 травня в Польщі заступник держсекретаря США Ентоні Блінкен, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«Ці принципи є фундаментальними правилами, які лежать в основі міжнародного порядку, який ми разом прагнемо будувати, підтримувати й за необхідності міняти», – зазначив Блінкен.

За його словами, через їх заперечення Росія прагне внести роз'єднання до трансатлантичного альянсу, підірвати єдність і сприяти невдачам демократичних держав.

Блінкен підкреслив, що кордони та територіальна цілісність держави не можуть бути змінені за допомогою сили.

«Всі члени міжнародного співтовариства пов'язані загальними правилами й мають заплатити за невиконання взятих на себе зобов'язань», – підкреслив він.

Держдеп США визначив пріоритети підтримки реформ в УкраїніСША визначили пріоритети в підтримці реформ в Україні, серед яких значаться обрання нового генпрокурора, впровадження незалежного регулювання, демонополізація в енергетиці та підвищення якості державного управління.

Заступник держсекретаря підтвердив наміри США й далі підтримувати Україну, а санкції щодо Росії мають тривати до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Відзначимо, США неодноразово запевняли, що не знімуть санкції з РФ до повернення Криму Україні.

В Державному департаменті США також постійно закликають Росію повпливати на бойовиків, щоб ті припинили обстріли на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: