У «БПП» пояснили пропозицію Розенка селянам відмовитися від газу

Читать на русском
Віце-прем'єр Павло Розенко сказав лише очевидну істину, що кожен із нас на своєму рівні має думати про можливості диверсифікації та посилення позицій з енергонезалежності.
Ольга Белькова

Слова віце-прем'єр міністра Павла Розенка про те, що жителям сільської місцевості потрібно відмовитися від використання природного газу, слід розцінювати не як погрозу, а як заклик до дії.

Про це на сторінці в Facebook написала заступник голови комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Ольга Белькова, повідомляє «Слово і Діло».

«Розенко запропонував розглянути таку можливість. Це логічна пропозиція з урахуванням того, що ресурс є дорогим. Але це зовсім не означає, що селяни дійсно мають відмовитися або їх примушуватимуть до цього», – пояснила вона.

«Чому селяни? Думаю, скоріш за все, тому що в них найбільша ймовірність технічної можливості переходу на інші види палива», – додала вона.

За її словами, віце-прем'єр Павло Розенко сказав лише очевидну істину, що кожен із нас на своєму рівні має думати про можливості диверсифікації та посилення позицій з енергонезалежності.

Також профільний комітет ВР планує працювати над збільшенням внутрішнього видобутку природного газу й одночасним впровадженням дієвих механізмів енергозбереження. Але для того, щоб стимулювати енергозбереження, потрібно розробити розумну систему субсидування.

«Зміни в системі субсидій, які б надавали розумну мотивацію всім верствам населення, й не лише селянам, до переходу на більш економні технології та дешеві/зручні джерела енергії для домогосподарств», – пише Белькова.

Єдина ціна на газ буде переглядатися щокварталу – КабмінУряд України переглядатиме регульовані роздрібні ціни природного газу для побутових споживачів на щоквартальній основі.

Нагадаємо, що сьогодні віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко запропонував жителям сільської місцевості подумати над відмовою від використання природного газу.

Раніше Розенко запевнив, що держава зможе забезпечити субсидіями всіх, кому буде складно оплачувати комунальні послуги за новими тарифами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: