СБУ спіймала інформаторів бойовиків «ДНР» і «ЛНР»

Читать на русском
Служба безпеки України разом із поліцією затримала на Донбасі чотирьох посібників проросійських терористів.

Служба безпеки України спільно з Нацполіцією затримала на Донбасі інформаторів терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

Перший затриманий протягом тривалого часу передавав бойовикам інформацію про місця дислокації, маршрути переміщення військової техніки та особового складу підрозділів антитерористичної операції.

«Використовуючи його дані, терористи неодноразово обстрілювали позиції українських бійців. Поліція порушила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій) Кримінального кодексу України», – повідомляють у СБУ.

Бойовики почали активніше стежити за силами АТО – ТимчукКоординатор «Інформаційного спротиву» Дмитро Тимчук заявив, що бойовики на Донбасі активніше шпигують за силами АТО.

Ще одного інформатора, цього разу так званої «ЛНР», СБУ затримала в Луганській області. Він по телефону та через соціальні мережі передавав терористам інформацію про місця дислокації та переміщення військовослужбовців ЗСУ на лінії бойового зіткнення. Йому правоохоронці інкримінували ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України.

Також у Краматорську СБУ затримала відразу двох посібників терористів.

Повідомляється, що один із них під час окупації міста охороняв захоплене приміщення міськради, чергував на блокпостах, де перевіряв документи й автотранспорт громадян. Інший на власному авто перевозив бойовиків містом, доправляв терористам продукти та сигарети.

Проти них порушено кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності непередбачених законом військових або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, бойовики самопроголошених республік із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм обстріляли українських військових у Новотроїцькому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: