Boeing 777: чи вплине розкритий номер «Бука» на хід розслідування? Експерт

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Команда Bellingcat опублікувала новий звіт, в якому встановила, що малайзійський «Боїнг» був збитий «Буком» з номером 332, який значиться в 53-й бригаді ВС РФ. У Кремлі відреагували на нову доповідь, заявивши, що не знають, «наскільки правдоподібною може бути інформація», оскільки більшість даних зараз або підтасовані, або спекулятивні.

Виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Олександр Леонов переконаний, що офіційне слідство у справі щодо катастрофи лайнера МН17 на Донбасі вже напевно має результати розслідування, передає «Слово і Діло».

«В офіційного слідства ця інформація вже є, тому що воно вивчає всі гіпотези, версії, всі докази, які з'являються у відкритих джерелах. Але проблема в тому, що слідство проходить закритому режимі. Вони видають лише ті елементи розслідування, з приводу яких мають докази», – вважає Леонов.

На його думку, наразі створюється інформаційне та психологічне поле для подальшого розслідування.

Експерт підкреслив, що зараз слідство вийшло дійсно на конкретну установку та конкретних виконавців, що, безумовно, не може не вплинути на подальший хід розслідування.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що Росія відповідатиме перед міжнародним судом за збитий БоїнгСказано 12 червня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

«РФ доведеться реагувати. Надалі їм буде все складніше говорити про якісь альтернативні версії», – припускає Олександр Леонов.

Як відомо, в лютому представники Bellingcat заявили, що частина відповідальності за трагедію MH17 покладена на вищі чини армії РФ і безпосередньо Володимира Путіна.

Додамо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, пообіцяв що Росія відповідатиме перед міжнародним судом за знищення малайзійського «Боїнга».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: