МОЗ запустить вакцинацію дітей (доповнено)

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я України відправило до областей першу партію вакцин від кору, краснухи та паротиту.

Міністерство охорони здоров'я України заявило про відвантаження першої партії вакцин від кору, паротиту та краснухи (КПК) до регіонів країни.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Урядовий портал».

Повідомляється, що 227 тисяч вакцин були придбані фондом ЮНІСЕФ на державні кошти.

Вакцину КПК отримали медзаклади Одеської, Миколаївської, Житомирської, Рівненської, Вінницької, Хмельницької, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Волинської, Тернопільської, Київської областей і Києва.

ООН заощадила Україні $500 тис. на вакцинахПрограма розвитку ООН заощадила для Міністерства охорони здоров'я України понад $500 тис. порівняно з цінами МОЗ у 2014 році.

У МОЗ зазначили, що вже з наступного тижня в областях почнуть робити щеплення дітей. Цієї партії вакцини регіонам вистачить на три місяці, запевняють у відомстві.

«Це перша поставка вакцини, закупленої за кошти Державного бюджету України на 2015 рік. Інша частина закупленої вакцини КПК надходитиме протягом найближчих місяців. Загальна кількість закупленої Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) вакцини КПК становить понад мільйон доз», – підсумували в Міністерстві.

Нагадаємо, наприкінці квітня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про поставку до регіонів першої партії ліків для онкохворих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: