Тука не проти торгівлі з окупованими територіями

Читать на русском
Заступник міністра з питань тимчасово переміщених осіб і окупованих територій Георгій Тука вважає беззастережну блокаду Донбасу деструктивною.
Георгій Тука

Беззастережна блокада Донбасу є абсолютно деструктивною позицією, яка призведе до втрати населення регіону та стимулювання виробничих потужностей агресора.

Про це в ефірі «Громадського радіо» розповів заступник міністра з питань окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука, передає «Слово і Діло».

«Існують дві протилежні точки зору. Одна полягає в тому, щоб відгородитися колючим дротом. Вона абсолютно деструктивна. В результаті ментально ми отримаємо втрату населення, озлобленість людей щодо нас. Отримаємо й те, коли, здійснюючи виплати на окуповану територію, ми будемо субсидувати виробничі потужності агресора. Протилежна точка зору в тому, що потрібно зняти всі обмеження. Істина, як завжди, лежить посередині», – заявив він.

Веселова: ізолюючи Донбас економічно, ми віддаємо цей ринок росіянамНародний депутат Наталія Веселова в інтерв’ю «Слову і Ділу» заявила, що Україна сама спровокувала потік російської контрабанди на окуповані території.

Відповідаючи на запитання про те, чи припустимим є відновлення торгівлі з окупованими територіями, Тука відповів, що це може стати кроком до деокупації, проте сам механізм його реалізації необхідно ретельно опрацювати.

«Це (відновлення торгівлі з окупованим Донбасом – Ред.) один з етапів того стратегічного плану, про який я говорив... Перш ніж видавати цю інформацію, її потрібно правильно піднести, затвердити на рівні Президента та РНБО. Лише потім її можна подавати суспільству», – уточнив він.

Нагадаємо, раніше лідер Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян розповів «Слову і Ділу» про причини, що завадили Георгію Туці виконати обіцянку про відкриття логістичного центру для конфіскованої контрабанди в Луганській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: